Ostatnio szukam inspiracji dotyczących Dalekiego Wschodu. Ponieważ często na weselach królują wiejskie stoły, postanowiłam szukać nowych koncepcji dotyczących tego wątku. W modernistycznym hotelu świetnie sprawdziłby się Sushi Bar- stół ze sushi. Takie jedzenie jest niskokaloryczne, smaczne i doskonałe jako przekąska między głównymi daniami. Takie rozwiązanie sprawdzi się doskonale dla wesel, gdzie tematem przewodnim jest Kraina Dalekiego Wschodu.
Myślę, że live cooking byłby dużą atrakcją dla gości. Goście mogliby podpatrzeć sushimastera w akcji, wypytać o tajniki orientalnej kuchni, ale także skomponować swój ulubiony zestaw. Firma, która zajmuje się tego typu wyzwaniem to Zen Sushi Bar, proponując w swojej ofercie przenośny sushi bar.
Zdjęcia: zensushi.pl
"...zbliżyć gości do pachnącej trawą cytrynową i mlekiem kokosowym Tajlandii, anyżowo-cynamonowych Chin, pikantnej, pachnącej limonką Ameryki Południowej, kremowo-czosnkowej Francji czy tętniącej świeżością, zdrowiem i prostotą Japoni".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz